Over mijzelf

Riëlle Boerland

‘Kleren zijn nooit gewoon stukken textiel. Je communiceert ermee, of je dit nu wilt of niet. Ze kunnen je beschermen, versieren of omhullen en per levensfase, gemoedstoestand, gender, sociale klasse, etniciteit, religie en cultuur verschillen. Kleren zijn overal en voortdurend aan het woord’ aldus Cecile Narinx in het boek Dit gaat niet over mode. Een fantastisch boek over de kracht van kleding.

Al mijn hele leven ben ik door kleding geïntrigeerd

Ik laat me inspireren door de kleur-, print- en stoffencombinaties van Dries van Noten en Jan Taminiau, de kracht van kleding van Frida Kahlo, de ontwerpen van Fong Leng en Schiaparelli, schoenen van Chie Mihara, tassen van Hester van Eeghen, kleding en kleuren in films van Pedro Aldomovar of de Netflix-serie The Queen’s Gambit. Ook de kleurencombinaties in kunstwerken die ik zie, zijn voor mij een grote inspiratiebron.

Als ik om me heen kijk, op straat, op televisie, in mijn werkomgeving, dan observeer ik hoe mensen eruitzien. Wat stralen ze uit? Wat willen ze uitstralen? Waarom werkt een kleurencombinatie bij die ene persoon niet en bij een ander juist zo goed? Hoe is de snit van dat fantastische colbert? En waarom lijkt zij drie kilo dikker in die broek?

Ik laat me inspireren door wat ik om me heen zie

Na jaren gewerkt te hebben in het onderwijs en daarna in mijn werk als uitgever bij mijn eigen uitgeverij van kunstboeken, 99 Uitgevers/Publishers, ging ik opnieuw mijn droom achterna en begon ik met Kameleon Kleur & Stijl. Mijn werkervaringen in het onderwijs en als uitgever van boeken op het gebied van kunst en cultuur neem ik daarin mee. Ik heb geleerd te kijken. Al heel mijn leven absorbeer ik alles op visueel gebied, ik laat me inspireren door wat ik om me heen zie. Vanuit mijn jarenlange ervaring als docent in het onderwijs heb ik sterke affiniteit met het ontwikkelingsproces van mensen.

You can find inspiration in everything.
And if you can’t, look again.

– Paul Smith

Mijn opleiding volgde ik bij De Stijlacademie in Barendrecht. Daar volgde ik de opleidingen Kleur, Stijl en – als kers op de taart – Imago. Vervolgens heb ik me verdiept in de kleurenpsychologie en coaching. Ik volgde de opleiding tot Persoonlijke Kracht Coach, bij het Persoonlijke Kracht Opleidingsinstituut.

Vrouwen met (levens)ervaring zijn van groot belang in de huidige maatschappij.
Het is mijn missie om jou te inspireren bij het maken van de juiste keuzes. Misschien ga je veranderen van werkomgeving of ben je op zoek naar een zinvolle invulling omdat je meer vrije tijd krijgt? Wat past het beste bij jou in deze levensfase? Met behulp van de Persoonlijke Kracht Methode geef ik je inzicht in jouw kwaliteiten en daag ik je uit om die ook zichtbaar te maken.

Ben je toe aan verandering? Ik wil je graag aanmoedigen om het beste uit jezelf te halen en jezelf te laten zien.

Ik wil je inspireren om nú in actie te komen!

Riëlle Boerland